Szívből, szívesen, színekben...

FONTOSABB PROJEKTJEINK

A képzőművészet gyöngyszemeiből válogattunk


Faldekorációink különleges atmoszférát teremtenek, a megszokottól eltérő TÉR-HATÁST eredményeznek, amit művészeti vezetőnk profizmusa keretez.


Balett - a kecsesség tánca II. 

(2024)


A balettművészet képi megjelenítése egy összetett és lenyűgöző terület a vizuális művészetek világában. A balett ötvözi a mozgást, a drámai kifejezőkészséget és az esztétikai szépséget, és ezeket a jellemzőket ábrázolni kívánó művészek számára gazdag inspirációt kínál.

Az elsődleges kihívás a balett képi megjelenítésénél az élettel teli mozgás és a pillanatnyi dinamizmus ábrázolása. A táncosok testi eleganciája és mozdulataik kifinomultsága állandó inspiráció forrása lehet a festőknek, fotósoknak és más vizuális művészeknek.

 Az absztrakt formák, a mozdulatok dinamikus ábrázolása és a különféle technikák alkalmazása révén az alkotók új perspektívákat hozhatnak létre a balett interpretációjában, elősegítve a művészi kreativitást és innovációt. A balettművészet képi megjelenítése így nemcsak az előadások dokumentálása, hanem egyúttal a művészi inspiráció és kifejezés kifinomult területe is.

Balett - a kecsesség tánca I.

(2023)


Új sorozaton dolgoztunk az elmúlt hónapokban. 

Finom, letisztult vonalak, mozdulatok, visszafogott stílusban.

Erő és nyugalom egy képen.

Szabályos alakzatokkal jelenítettük meg az emberi test formáit.
Balett sorozatunk az emberi test szépségét, tökéletességét szeretné bemutatni, a legalapvetőbb rajzeszközökkel: vonal, szabályos kör, alappont.


A ™Mangalawn falburkolat ragyogó színeivel és sokoldalú felhasználási lehetőségeivel képviseli a belső terek modern dekorációs stílusirányzatát, amelyet a szériával megcéloztunk.

Mona Lisa

Leonardo da Vinci (1503-1519.)


Talán az egyik legtöbb rejtély Leonardo da Vinci Mona Lisa képét övezi. 

A mai napig talány, kit ábrázolhat a festmény. 

Ezt a remekművet, ™Mangalawn burkolatunk jelenleg elérhető 15 színéből hitelesen megjeleníteni igazi kihívás volt. Egyértleműen feszegettük a burkolat felhasználási határait és művészeti vezetőnk magasra tette a lécet. 

Talán nem vagyunk elbizakodottak, ha azt állítjuk, a feladat sikerült.

Nem másoltunk, új dimenzióba helyeztük ezt az ikonikus alkotást, a burkolat nyújtotta lehetőségek keretein belül.

Vénusz születése

Sandro Botticelli (1485 körül)


Újra rajzoltuk ennek az angyal alkatú nőnek Simonetta Vespuccinak a portréját, hullámai játékát! 

Finom vonásai a meztelenség megmutatása nélkül is szemet gyönyörködtető, szépsége nem csak a 15-16. században ihlette meg a művészeket...


Vektoros grafikává alakítottuk és falikárpittá transzformáltuk. 

Bolyhos felületével, élénk színeivel üdítő látvány bármely puritán, modern környezetben.

Puskás portré

egy futball legenda emlékére (2022.)


Megtisztelő felkérésnek tettünk eleget, egy futball legendát hívhattunk újra életre ™Mangalawn falikárpitunkból.

Puskás Ferenc (Budapest, 1927. április 1. - Budapest, 2006. november 17.)
A FIFA-listán a világ valaha volt legjobbjai között szerepel. 2016-ban a goal.com internetes szakportál "Legendák világbajnoksága" elnevezésű szavazásán a valaha volt legjobb labdarúgónak választották.
A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó, több klubcsapat és válogatott edzője, posztumusz dandártábornok. 
Az Aranycsapat kapitánya, közismert becenevén Puskás Öcsi; Spanyolországban Pancho néven becézték.

Leány gyöngy fülbevalóval

Jan Vermeer Van Delft (1665.)


A grafikai tervezés nehezített volt, mert a művészettörténetben jól ismert, mintaként használt alkotások nem határozott vonalakkal, kontúrokkal körülhatároltak, mint ahogyan ennél a képnél sem! 


 1665 körül a művészek a finom elmosások korát élték, amelyben a Barokk illuzionizmus eszközeit használták. Fény-árnyék játékok kiemelésével alkottak, púderszerű filterekkel ábrázoltak. Olykor a formát kellett egy vonallal meghatároznunk, olykor pedig egy-egy árnyékkal az adott perspektivikus alakzatot behatárolnunk.


Művészeti vezetőnk szakmai tudása, - amely mind rajzi, formai, anatómiai, számítógépes grafikus -, nélkülözhetetlen egy ilyen dekoráció megalkotásához. 


Az elkészült alkotás kifinomult, minden részletében és gyűjtőformáival, stílusos minimal design alkotás lett.

Sixtus Madonna (részlet)

Raffaello Sanzio (1513-1514.)


Ki szereti a puttókat? Mi rajongunk értük, ahogy egy Mamma az édes kis gyerekhájas babákért! Mutatunk egy tervet, amelyet egy megkapó forma ihletett!
Egy terv a kedvencek gyűjteménye sorozatból. 
A feladat szintén nehezített, a végeredmény pedig egy pihe puha falikárpit lett.
Kis lángoló hajú, unatkozó, báránybőrbe bújt angyalok. Maszkolva, rajzolva, vágva, "kikeményítve", pár színnel megjelenítve.